#7 Spansk omelett.
Idag har jag lagat potatisomelett eller tortilla som den annars är känd. Det är en rätt som originellt kommer från Spanien och det spanska köket som är ett medelhavskök, och omfattar rätter och traditioner runt mat och dryck i Spanien. En ganska stor del av det spanska köket, särskilt i kusttrakter, är fisk och skaldjur. Lök, vitlök, paprika och färska örter används flitigt. Några karaktäristiskt spanska rätter är paella, tortilla (potatisomelett) och olika typer av tapas, smårätter.

Recept
Vad du behöver (3-4 port.)
3-4 potatisar, råa
1 gul lök, hackad
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
4 ägg
3 champinjoner
4 msk vatten
2 msk persilja, hackad
Så här lagar du omeletten:
1. Skala och skär potatisen i tärningar eller skivor.
2. Fräs potatis och lök i smör i en stekpanna på svag värme tills allt är mjukt. Rör om under tiden. Salta och peppra.
3. Vispa ihop ägg och vatten bara så mycket att äggulorna går sönder. Häll det över potatisen och löken. Lyft i omelettsmeten lite här och där, så att lös smet kan rinna ner och stelna.
4. Strö över den hackade persiljan. Servera omeletten genast.
Vad du behöver (3-4 port.)
- 3-4 potatisar, råa
- 1 gul lök, hackad
- 2 msk smör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar, nymald
- 4 ägg
- 3 champinjoner
- 4 msk vatten
- 2 msk persilja, hackad
Så här lagar du omeletten:
- Skala och skär potatisen i tärningar eller skivor.
- Fräs potatis och lök i smör i en stekpanna på svag värme tills allt är mjukt. Rör om under tiden. Salta och peppra.
- Vispa ihop ägg och vatten bara så mycket att äggulorna går sönder. Häll det över potatisen och löken. Lyft i omelettsmeten lite här och där, så att lös smet kan rinna ner och stelna.
- Strö över den hackade persiljan. Servera omeletten genast.

Kommentarer
Trackback