#9 Thailändsk nudelsoppa.
Idag har jag lagat nudelsoppa, som från början har lagats i Thailand. Det thailändska köket har sin matbas i kött, fisk, grönsaker och skaldjur. Konsten att steka och fritera kommer från Kina. Från Indien har man hämtat många kryddor. Skillnad till det europeiska köket är annorlunda ingredienser och kryddor som gör att man uppnår en harmoni av smaker samt hur maten läggs upp. När man tänker på thailändsk mat tänker man ofta att den är starkt kryddad men det finns även många maträtter som är milda.
Jag anser att ordet "mild" är mycket svenskt, därför har jag valt att göra en mild variant av en thailändsk nudelsoppa med grönsaker.
Recept
Vad du behöver:
- 400 gram blandade grönsaker
- 75 gram smör
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 l vatten
Så här gör du:
- Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna.
- När vattnet kokar, ha då i wokgrönsakerna.
- När Wokgrönsakerna börjar bli mjuka tilsätt då nudlarna och koka tills dessa att sde är mjuka. Häll upp i skålar och servera.

Kommentarer
Trackback